Hyppää sisältöön

Retki Ahman hiihtoon 9 – 12.3.2023

Tämä oli jo 21. Helsingin Ladun ja Polun järjestämä bussiretki Ahmanhiihtoon Kolin vaaramaisemiin. Paikalliset ovat järjestäneet Ahman hiihdon jo 48 kertaa. Tapahtuma on peruttu kerran lumen puutteen vuoksi ja kerran on vallitseva koronatilanne estänyt tapahtuman järjestämisen.

Reissussa meitä oli mukana 51 retkeläistä ja bussikuskina Harri. Osmo oli tuttuun tapaan pääohjaajana ja Marja apurina. Tällä kertaa mukana olleista noin puolet oli ensikertalaisia ja toinen puolisko useammin tai harvemmin mukana olleita retkihiihtotapahtuman ystäviä.

Hiihtosää oli mitä parhain kumpanakin päivänä. Pakkasta -4-10 astetta ja auringonpaistetta. Ladut olivat loistavassa kunnossa.

Latujen varsilla oli myös kannustavia kylttejä.

Kolin hienoissa, mutta vaativissa vaaramaisemissa kukin sai aamupalan jälkeen hiihdellä omien menohalujensa mukaan sen matkan mikä itselle sopi parhaiten. Oli tasaista maastoa, jyrkkiä nousuja ja laskuja, metsää, maalaismaisemaa ja järvenselkää. Pisin matka on 54 km ja sitten lyhyemmät rengasreitit 35 ja 41 km. Osa teki omia reittivalintoja hiihdellen esim. Ukko-Kolille ja palasi sitten taksilla takaisin Juukan Kopravaarassa olevaan majapaikkaamme.

Joillekin vaaramaisemissa olevat ladut olivat hiukan haastavia ja toisille taas mukavan vaihtelevia, mutta hyvät ladut, auringonpaiste pikkupakkasessa sekä hienot maisemat tuskin jättivät ketään kylmiksi.

Reitin varrella oli hyviä evästelymahdollisuuksia.

Majoitus oli entiseen tapaan Kopravaarassa sijaitsevassa Koli Freetimessa missä hiihdon jälkeen odotti sauna ja avanto sekä päivällinen.

Osanottajalippu oikeuttaa kumpanakin päivänä olevaan arvontaan ja jälleen kerran arpajaisvoittoja tuli meidän retkikunnan jäsenille.

Ensi vuonna on taas uusi Ahman hiihto retki ja toivottavasti mahdollisimman moni ensikertalaisistakin innostuu lähtemään uudelleen mukaan!

Teksti: Marja Tarnanen

Kuvat: Laura Pascual

Jaa somessa:

Lisää aihealueeseen liittyen

Jäsenpalvelut

Jäsenenämme pääset nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta ja yhdessäolosta, sekä runsaista jäseneduista. Samalla autat meitä järjestämään ulkoilutoimintaa ja edistämään sekä lasten että aikuisten luontosuhdetta ja hyvinvointia luonnossa.