Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Helsingin Latu ja Polku ry – löydä oma tapasi ulkoilla!

Olemme Suomen Ladun suurin paikallisyhdistys ja yksi maan suurimmista liikuntaseuroista. Toimimme luontoliikunnan ja retkeilyn edistämiseksi järjestämällä monipuolista ulkoilutoimintaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Yhdistys on perustettu vuonna 1940, nykyisin jäsenmäärämme on jo yli 8500.

Toimintamme perustuu lähes täysin vapaaehtoisuuteen, yhdistyksen hallintoa ja päivittäisiä asioita hoitaa palkattu toiminnanjohtaja. Eri toimintamuodoilla on jaoksia sekä vastuuhenkilöitä, jotka järjestävät oman osa-alueensa mukaista toimintaa.

Suurin toimintamuotomme on retkeily ja vaellus, jota harrastamme ympäri vuoden eri muodoissa. Järjestämme myös retkeilyyn liittyviä kursseja ja erilaisia luontoaiheisia teemailtoja ja tapahtumia. Muuta säännöllistä toimintaa ovat polkujuoksu, talviuinti, lentopallo ja kesäkaudella keppijumppa. Talvisin retkeillään lumikengillä tai hiihtäen, jos olosuhteet sallivat. 

Pyrimme järjestämään myös pyöräily- ja maastopyöräilylenkkejä, pihapelejä, sauvakävelyä ja frisbeegolf-opastusta ohjaajatilanteen salliessa. Meillä on oma Vapepa-ryhmä, joka osallistuu etsintöihin viranomaisten apuna. Myös yhteislauluporukkamme Latulaulajat on kokoontunut pitkään Maunulan majalla.

Joitakin erikoisosaamista vaativia lajeja kuten melontaa tarjoamme jäsenille yhteistyössä toisten yhdistysten tai seurojen kanssa.

Yhdistyksen toimintapisteet pääkaupunkiseudulla

Jo vuosikymmenten ajan olemme vuokranneet kaupungilta Maunulan ulkoilumajaa Helsingin Keskuspuistossa sekä Vaakkoin eräkämppää Nuuksiossa. Ylläpidämme myös kaupungin omistamaa talviuintipaikkaa Rastilan leirintäalueella.

Maunulan ulkoilumaja
Metsäläntie 9

Vaakkoin eräkämppä
Kuikunläänintie 45, Vihti 

Rastilan talviuintipaikka
Rastilan leirintäalue, Karavaanikatu 4

Yhteistyökumppaneitamme

Teemme yhteistyötä Suomen Ladun ja Helsingin kaupungin kanssa, sekä satunnaisesti esimerkiksi paikallisten kaupunginosayhdistysten ja urheiluseurojen kanssa.

Meillä on yhteistyösopimus Haltin kanssa, ja Halti tarjoaa jäsenillemme etuja ja tarjouksia ulkoiluvarusteista ja -välineistä.

Jaa somessa: