Hyppää sisältöön

Toimi vapaaehtoisena

” Vapaaehtoiset ovat toimintamme sydän ja toimintaan on helppo tulla mukaan!”

Yhdistyksemme toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, ja otamme mielellämme jatkuvasti uusia tekijöitä, ohjaajia ja talkoolaisia mukaan järjestämään retkiä ja tapahtumia.

Vapaaehtoisena voit osallistua toimintaa sen verran kuin haluat. Sinulla on mahdollisuus valita haastavampia tehtäviä oman kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan. Voit olla mukana järjestämässä toimintaa useissa eri rooleissa ja jaoksissa. Tarvittaessa koulutamme uusia ohjaajia ja tarjoamme lisäkoulutusta halukkaille. Vapaaehtoisena pääset tarjoamaan osallistujille innostavia luontoelämyksiä ja -kokemuksia ja edistämään liikunnallista elämäntapaa.

Kehitämme vapaaehtoistoimintaa, ohjaajien koulutuksia ja järjestämme yhteisiä tapahtumia ja virkistystä vapaaehtoisille.

Resepti onnistuneeseen vapaaehtoisena toimimiseen!

  • ANNOS innostusta ja motivaatiota ja reipasta ja ennakkoluulotonta ulkoiluasennetta 
  • HYPPYSELLINEN joustavuutta, iloa ja karismaa
  • RIPAUS kiinnostusta jakaa luontotietotaitoa muille arvostaen ihmisten erilaisuutta

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Vapaaehtoisena yhdistyksessä | roolit

Ohjaaja

Ohjaaja vastaa retken tai tapahtuman suunnittelusta, turvallisuudesta ja toteutuksesta yhdessä jaoston vetäjien kanssa. Laatii turvallisuussuunnitelman ja raportoi osallistujamäärät yms. toiminnanjohtajalle.

Apuohjaaja

Apuohjaaja toimii ohjaajan apuna. Retkille, tapahtumiin tai lastentoimintaan voi tulla/ ilmoittautua apuohjaajaksi. Tärkeintä on kiinnostus ryhmän ohjaamiseen ja innostunut ja avoin mieli.

Kouluttaja

Vapaaehtoinen voi toimia kouluttajana ja jakaa osaamistaan muille Helsingin Ladun ja Polun jäsenille sovitusti, jos hänellä on latulaisten osaamista edistäviä erikoistaitoja tai muu sopiva pätevyys.

Jaoksen vetäjä

Jaoksen vetäjä koordinoi oman jaoksensa toimintaa. Jaoksen jäsenet tekevät yhdessä oman jaoksen toimintasuunnitelman. Jaoksen vetäjät valitaan jaoksille vuosittain. Jaokseen voivat kuulua kaikki kyseisen toimintamuodon kehittämisestä ja ohjaamisesta kiinnostuneet.

Päivystäjä Vaakkoin eräkämpällä

Päivystäjä avaa kesäviikonloppuisin kämpän ovet, aloittaa saunan lämmityksen ja opastaa käyttäjiä kämpän käytössä, saunan siivouksesta ja kämpän siisteydestä huolehtimisessa. Päivystäjänä pääsee viettämään ikimuistoisia hetkiä Vaakkoin maisemissa.

Toimitsija / talkoolainen

Toimitsijalla on tapatumakohtaisia tehtäviä, joita ovat esim. tarjoilujen hankinta ja järjestäminen, liikenteenohjaus.

vapaaehtoistoiminta helsingin latu ja polku

Onnistuneen tapahtuman periaatteet

Haluamme tarjota osallistujalle mahdollisimman mukavan ulkoilukokemuksen!

Tapahtumat suunnitellaan jaoston tai ohjaajien kesken ja tarvittaessa toiminnanjohtaja on apuna suunnittelussa. Tapahtumien suunnittelussa huomioidaan osallistujien ja oppaiden kiinnostus, vuodenaika ja säätila, tarvittava ohjaajien määrä ja muut tilannekohtaiset olosuhteet.

Tapahtumat toteutetaan toimintasuunnitelman mukaan sovittuna ajankohtana. Tapahtuman vetäjät pyritään valitsemaan mahdollisimman ajoissa, ja lupaus osallistua toteutukseen on lähtökohtaisesti sitova. Toki elämässä sattuu ja tapahtuu – jos et pääse paikalle, ilmoitathan siitä toimistoon mahdollisimman pian.

Kaikkiin tapahtumiin ja retkille tehdään turvallisuussuunnitelmat ja toiminnan vetäjät perehtyvät yhdessä suunnitelmaan.

Osallistujien ilmoittautuminen tapahtumiin avautuu tapahtumasta riippuen joitakin kuukausia tai viikkoja ennen tapahtumaa. Ilmoittautumiset kerätään useimmiten Eventilla-järjestelmän kautta. Ohjaajalle toimitetaan osallistujalista ennen tapahtumaa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi ja kerro, millaisesta toiminnasta olisit kiinnostunut. Otamme sinuun yhteyttä!

    Lähettämällä tietoni ilmoittaudun samalla Helsingin Ladun vapaaehtoisrekisteriin. Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

    Jaa somessa: