Hyppää sisältöön

Toimi vapaaehtoisena

Retket, tapahtumat ja toimintamme ovat vapaaehtoistemme tekemää ja heidän näköistään. Vapaaehtoisena pääset vaikuttamaan toimintojen sisältöihin samalla, kun pääset harrastamaan ja kerryttämään itsellesi vapaaehtois- ja ohjauskokemusta!

Vapaaehtoisena voit osallistua toimintaa siten kuin haluat: Sinulla on mahdollisuus hyödyntää vahvuuksiasi oman kiinnostuksesi, osaamisesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Reseptimme onnistuneeseen vapaaehtoisena toimimiseen sisältää:

  • ANNOKSEN innokkuutta ja motivaatiota ulkoiluun, ohjausosaamista ja halua oppia uutta
  • HYPPYSELLISEN halua jakaa omaa tietotaitoaan, luotettavuutta, muut ihmiset hyväksyvää asennetta
  • RIPAUKSEN joustavuutta, iloa ja karismaa

Tutustu vapaaehtoisten perehdytysmateriaaliin

Tutustu vapaaehtoisten kulu- ja matkakorvausperiaatteisiin (talousohjesääntö, luku 9)

Vapaaehtoisena yhdistyksessä | roolit

Jaoksen vetäjä ja muut aktiivit

Jaoksen vetäjä koordinoi oman jaoksensa toimintaa. Jaoksen jäsenet tekevät yhdessä oman jaoksen toiminta- ja viestintäsuunnitelman.
Jaoksen vetäjät valitaan jaoksille vuosittain.

Jaoksen aktiivit voivat toimia jaoksessa muun muassa viestinnällisissä rooleissa, ulkoilupaikkojen ylläpitoon liittyvissä rooleissa ja muihin käytännön järjestelyihin liittyvissä rooleissa. Jaokseen voivat kuulua kaikki kyseisen toimintamuodon kehittämisestä ja ohjaamisesta kiinnostuneet.

Pääopas/ohjaaja

Pääopas/ohjaaja vastaa retken tai tapahtuman suunnittelusta,

turvallisuudesta ja toteutuksesta yhdessä toimiston tai jaoston vetäjän kanssa. Pääopas/ohjaaja laatii turvallisuussuunnitelman ja raportoi osallistujamäärät toimistolle.

Apuopas/apuohjaaja

Apuopas/apuohjaaja toimii pääoppaan/ohjaajan apuna. Apuoppaana/apuohjaana toimimisen tavoitteena on oppia sellaisia taitoja, jotka opittuaan pystyy toimimaan pääoppaana/ohjaajana itse. Apuoppaana aloittajalle tärkeintä on innostuneisuus ja motivaatio ulkoiluun sekä halu oppia uutta.

Retkivälineiden huoltorinkiläinen

Retkivälineiden huoltorinkiläinen luovuttaa ja vastaanottaa vuokrattavia retkivälineitä sekä huoltaa retkivälineet ja kehittää vuokraustoimintaa yhdessä toimiston ja retkijaoston vetäjän kanssa.

Kouluttaja

Vapaaehtoinen voi toimia kouluttajana ja jakaa osaamistaan muille Helsingin Ladun ja Polun jäsenille sovitusti, jos hänellä on latulaisten osaamista edistäviä erikoistaitoja tai muu sopiva pätevyys.

Vaakkoin huoltorinkiläinen

Vaakkoin huoltorinkiläinen ylläpitää ja huoltaa Vaakkoin eräkämppää sekä kehittää eräkämpän toimintaa yhdessä muiden huoltorinkiläisten, toimiston ja Vaakkoin jaoston vetäjän kanssa.

Päivystäjä Vaakkoin eräkämpällä

Päivystäjä avaa kesäviikonloppuisin kämpän ovet, aloittaa saunan lämmityksen ja opastaa käyttäjiä kämpän käytössä, saunan siivouksesta ja kämpän siisteydestä huolehtimisessa.

Toimitsija/talkoolainen

Toimitsijalla/talkoolaisella on tapahtumakohtaisia tehtäviä, jotka määritellään tapahtuman luonteen ja tarpeen mukaisesti.

Hallituslainen

Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, hallituksen jäsenen ja varajäsenen on oltava yhdistyksen jäsen. Hallitus hoitaa yhdistyksen asioita yhdistyksen sääntöjen ja yhdistyslain mukaisesti.

vapaaehtoistoiminta helsingin latu ja polku

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Jätä yhteystietosi alle ja kerro, millä tavalla haluaisit osallistua vapaaehtoistoimintaan.

    Lähettämällä tietoni ilmoittaudun samalla Helsingin Ladun vapaaehtoisrekisteriin. Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

    Jaa somessa: