Hyppää sisältöön

Yhdessä ulkoillen -projekti

Yhdessä ulkoillen -projekti on Helsingin kaupungin avustama hanke, jonka avulla Helsingin Latu ja Polku Ry kehittää ulkoilutoimintaa ikäihmisille ulkoiluryhmien muodossa vuosien 2023-2024 aikana.

Yhdessä ulkoillen -ulkoiluryhmät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne kokoontuvat säännöllisesti tehden matalan kynnyksen kävelyretkiä eri kaupunginosien lähiluontokohteisiin. Ryhmien lähtöpisteet ovat lähellä ihmisiä ja asutusta – kuten paikallisen kirjaston pihalla. Retkien pituudet ovat +/- 1h, ja ne ovat vaativuusluokitukseltaan hyvin helppokulkuisia, reittien kulkiessa pääasiassa kulkuväylillä.

Ryhmät käynnistetään hankkeen avulla ohjattuna toimintana, fysioterapeutin ja liikunnanohjaajan vetämänä, mutta hankkeen lopputulemana pyritään siihen, että ulkoiluryhmät integroituvat Helsingin Ladun ja Polun toimintaan ja niitä ohjaavat vapaaehtoiset vetäjät.

Ryhmiin saatetaan myös mahdollisuuksien mukaan liittää mukaan erilaisia teemoja, kuten esimerkiksi sauvakävelyn perusteita, tai sienestykseen ja villiyrtteihin perehtymistä, yms.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan ulkoilua Yhdessä ulkoillen -ryhmässä, pääset tarkastelemaan ryhmien ajankohtia ja ilmoittautumaan mukaan ryhmiin tapahtumakalenterissamme (Yhdessä ulkoillen -ulkoiluryhmät). Ryhmät pyörivät Paloheinässä, Maunulassa, Pitäjänmäessä, Kulosaaressa ja Laajasalossa.

Jos sinua kiinnostaa kouluttautuminen ryhmien ohjaajaksi vapaaehtoisena, tutustu Toimi vapaaehtoisena -sivustoomme, ja ota rohkeasti yhteyttä meihin täältä.

Jaa somessa:

Jäsenpalvelut

Jäsenenämme pääset nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta ja yhdessäolosta, sekä runsaista jäseneduista. Samalla autat meitä järjestämään ulkoilutoimintaa ja edistämään sekä lasten että aikuisten luontosuhdetta ja hyvinvointia luonnossa.