Hyppää sisältöön

Vaakkoin eräkämppä

Esittely

Vaakkoin eräkämppä sijaitsee Vaakkoin ulkoilualueella Vihdissä. Kämppä ja sauna ovat molemmat jäsentemme käytössä. Kämpällä voi saunoa, istuskella nuotiolla, uida laiturilta, soudella tai yöpyä autiotupatyyliin. Ympärillä avautuu erämainen Vaakkoin ulkoilualue sekä Vaakkoin lampi.

Vaakkoin eräkämpän huoltorinki ylläpitää kämppää, mutta paikalla ei ole jatkuvaa päivystystä. Vaakkoista huolehditaan yhdessä, ja jokainen kävijä on vastuussa kämpän kunnosta ja siisteydestä.

Noudatathan kämpällä retkietikettiä ja otat huomioon muut kävijät. Vaakkoin eräkämppä on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Paikalla tulee aina olla täysi-ikäinen henkilö. Helsingin Ladun ja Polun jäsen saa tuoda kämpälle enintään kaksi vierasta yhdellä kertaa. Kämppää ei ole tarkoitettu isompien kaveriporukoiden kokoontumisiin.

Kaivon veden laatu (linkki raporttiin): KAIVO TOISTAISEKSI KÄYTTÖKIELLOSSA. (Alustava kolibakteerilöytö 7.6.2024. Lopullinen raportti ladataan tänne, kun se valmistuu.)

Uimaveden laatu (linkki raporttiin)

Vaakkoin ulkoilualueen parkkipaikan osoite: Saarijärventie 1, Espoo
 
Kämpän osoite: Kuikunläänintie 45, Vihti

Yksityistilaisuudet kämpällä, myös sauna on varattu:

Vaakkoin aukioloajat

Kesäkausi (1.5.–31.10.)

  • kämppä ja sauna ovat jäsentemme avoimessa käytössä joka päivä.

Talvikausi (1.11.–30.4.)

  • arkipäivisin (maanantaista torstaihin) kämppä ja sauna ovat jäsentemme avoimessa käytössä.
  • viikonloppuisin (perjantaista sunnuntaihin) yöpyminen ja saunominen on mahdollista vain varauksella, joka tehdään välinevuokraamomme kautta täältä: Välinevuokraus – Helsingin Latu ja Polku ry. (Huom: Yöpymispaikan varaus tarkoittaa vain yhden sänkypaikan varausta, ei koko kämpän varausta.)

Saunomisaika loppuu klo 22.00. Vaakkoilla alkaa hiljaisuus klo 23.00, minkä jälkeen paikalle ei kannata saapua.

Ohjeet Vaakkoin eräkämpän käyttäjille

1. Vaakkoin avain sijaitsee avainlokerossa:

  • Avoimen käytön koodin saat lähettämällä tekstiviestin ”VAAKKOI jäsennumero” puhelinnumeroon 0400 926 964.
  • Varatulle vuorolle saat koodin varauksessa ilmoittamaasi sähköpostiin. Tee varaus vähintään kahta vuorokautta ennen Vaakkoilla vierailua.

2.   Vaakkoilla käyttäminen maksaa. Maksujen suorittaminen on jokaisen vastuulla. Maksuilla kustannetaan Vaakkoin ylläpito ja huolto. Maksut suoritetaan MobilePaylla tai tilisiirrolla, ja käynti kirjataan vieraskirjaan. Tarkemmat ohjeet tuvassa.

3. Jokainen retkeilijä huolehtii itse tarvittavat vedet, tulet ja lämmöt Vaakkoilla.

4. Vaakkoille ei tule sisälle hanavettä. Juomavesi haetaan kaivosta, joka on saunalta noin 20 metriä eteenpäin rannassa. KAIVO TOISTAISEKSI KÄYTTÖKIELLOSSA. (kolibakteerilöytö 7.6.2024)

5. Vaakkoilla ei ole sähköä tuvassa eikä saunalla. Aurinkokennoista tulee vähän sähköä, joka saattaa riittää esimerkiksi puhelimen lataamiseen. Otathan siis mukaasi oman otsalampun.

6. Vaakkoilla saa yöpyä vain tuvassa. Asuntovaunulla tai teltassa yöpyminen on eräkämpän alueella ja parkkipaikalla kielletty.

7. Avoimen käytön aikana saunan käytöstä ja petipaikkojen jaosta sovitaan paikalla olijoiden kesken.

8. Koiria ei allergia- ja hygieniasyistä voi tuoda rakennuksiin sisälle eikä katokseen eivätkä koirat saa uida uimapaikalla. Huolehdithan, ettei koirasi tee jätöksiä eräkämpän pihapiiriin.

9. Vaakkoilla ei ole jätehuoltoa eli viethän omat roskasi mukanasi.

10. Vaakkoilla noudatetaan Vaakkoin omien sääntöjen lisäksi yleisiä säädöksiä koskien esimerkiksi maastopalovaroituksia, kalastuslupia ja koirien kiinnipitoaikaa.

11. Retkietiketin mukaisesti jätä Vaakkoi parempaan kuntoon kuin mistä sen löysit. Vaakkoita ei käydä säännöllisesti huoltoringin toimesta siivoamassa, vaan Vaakkoin siisteys ja kunnossa pysyminen on jokaisen vastuulla ja retkeilijän kunnia-asia.

Käyntimaksut ja vieraskirja

Jäsenet maksavat Vaakkoin käyttämisestä ja käynti kirjataan vieraskirjaan. Jokainen jäsen vastaa omasta ja vieraansa maksuista itse. Maksuilla kustannetaan Vaakkoin ylläpito ja huolto eli maksamalla varmistat paikan pysymisen hyvässä käyttökunnossa myös jatkossa.

Jäsenten vieraat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan Vaakkoihin! Yksi jäsen voi tuoda vieraanaan Vaakkoille 1-2 vierasta kerrallaan. Omia vieraitaan voi kannustaa liittymään yhdistyksen jäseniksi, jolloin heillä on mahdollisuus Vaakkoin käyttöön myös itsenäisesti.

Päivystys

Kesäaikana jäsenien on mahdollista käyttää Vaakkoita ilman maksua päivystysvuoroa vastaan. Tällöin jäsenellä on käytössään niin sanottu päivystäjän lukittava huone tuvan päädyssä.

Päivystäjä auttaa ja opastaa retkeilijöitä Vaakkoin eräkämpällä. Hänen tärkein tehtävänsä on olla läsnä ja luoda paikalla olijoille tervetullut, iloinen ja avoin tunnelma. Päivystäjän tehtävä ei kuitenkaan ole pilkkoa puita, kantaa vettä tai muuten palvella Vaakkoin retkeilijöitä. Jokainen retkeilijä huolehtii itse nämä tarvitsemansa asiat.

Päivystysvuoroja on viikossa kaksi: keskiviikkoisin klo 17.00–20.00 ja viikonloppuvuoro lauantaista klo 15.00 sunnuntaihin klo 10.00. Päivystysvuoron voi varata välinevuokraamosta. Päivystysvuoron varaaminen on sitova eli jos et itse pääse paikalle, huolehdi paikalle joku toinen jäsen hoitamaan päivystysvuoro.

Yksityistilaisuudet

Tupaa ja saunaa voi vuokrata kokonaan omaan käyttöön erillisellä sopimuksella. Tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin vain 1.11.–30.4. välisellä ajalla, pois lukien joulu ja uusi vuosi sekä oma toimintamme kuten retkikurssien tai jaostojen varaukset. Yksityiskäyttöön vuokrattuna vuorokausi (24 h) maksaa 300 euroa. Vuokraamisella kustannetaan kämpän ylläpitoa.

Tupaa ja saunaa vuokrataan mielellään myös muiden yhdistysten yksityiseen käyttöön erillisellä sopimuksella.

Huomaathan, että Vaakkoin voi vuokrata yksityiskäyttöön vain täysi-ikäinen jäsen. Varauksen tehneen tulee olla paikalla koko varauksen ajan.

Yksityistilaisuuksien vuokraamiset: toimisto@helsinginlatu.fi

Ajo-ohje kämpälle

Kämpän osoite on Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti. Otathan huomioon, että kämpän pysäköintialue on pieni eikä Kuikunläänintien varteen saa pysäköidä.

Vaakkoin ulkoilualueen virallinen parkkipaikan osoite on Saarijärventie 1. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle, matkaa on noin kilometri.

Lisätietoa

Toimisto: toimisto@helsinginlatu.fi

Marja-Liisa Niiranen: 050 583 3846

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota rikkovat useat lammet ja kalliot. Vaakkoi kuuluu Nuuksion järviylängön alueeseen ja sijaisee Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolella. Alueelta löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan. Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000.

Kämmenlammen laavu

Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä.

Ulkoilureitit

Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle. Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella, muista hankkia asianmukaiset kalastusluvat.

Lisätietoa Vaakkoin ulkoilualueesta Helsingin kaupungin verkkosivuilla

Jaa somessa: