Hyppää sisältöön

Vaakkoin eräkämppä

Vaakkoin eräkämppä sijaitsee Vaakkoin ulkoilualueella, Vihdintien 120 tuntumassa Espoon ja Vihdin rajalla (osoite Kuikunläänintie 45). Kämppä on jäsentemme käytössä, ja siellä voi saunoa, istuskella nuotiolla, uida, soudella tai yöpyä autiotupatyyliin. Ympärillä avautuu erämainen Vaakkoin ulkoilualue.

Kämpän käyttö

Kämpälle mennessäsi tarvitset avainkaapin koodin, jonka saat jäsennumeroa vastaan toimistolta tai kämpän isänniltä.

Kämpällä on varattavia saunavuoroja tiettyinä päivinä viikossa. Muina päivinä kämppä on jäsenten vapaassa käytössä. Vaakkoilla on hiljaisuus klo 23, sen jälkeen paikalle ei kannata saapua.

Isännät käyvät huoltamassa kämppää viikottain, mutta paikalla ei ole jatkuvaa päivystystä. Vaakkoista huolehditaan yhdessä, ja jokainen kävijä on vastuussa kämpän kunnosta ja siisteydestä.

Noudatathan kämpällä retkietikettiä ja otat huomioon muut kävijät. Vaakkoin eräkämppä on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Jäsen voi tuoda majalle max 2 vierasta kerrallaan. Huomioithan myös seuraavat asiat:

  • Kämpällä ei ole kävijöiden käyttöön sähköä
  • Kämpällä ei ole juoksevaa vettä, kaivo on saunalta noin 20 metriä eteenpäin rannassa. Kaivovesi on tutkittu 5/2020 ja se on laadultaan hyvää talousvettä.
  • Ruokaa voit valmistaa nuotiolla (ei kuitenkaan metsäpalovaroitusaikana) sekä keittiön kaasuliedellä. Jos käytät kämpän astioita, muistathan tiskata!
  • Tarkista aina metsäpalovaroitustilanne, ethän sytytä grillitulia Vaakkoilla metsäpalovaroituksen aikana!
  • Ethän jätä kämpälle ruokia tai omia tavaroitasi. Kämpällä ei muutoinkaan ole jätehuoltoa, vie siis roskat pois mukanasi.
  • Kämppää voi lämmittää kamiinalla
  • Helsingin Ladun ja Polun jäsen saa tuoda kämpälle enintään kaksi vierasta yhdellä kertaa. Kämppää ei ole tarkoitettu isompien kaveriporukoiden kokoontumisiin.
  • Muista kirjata käyntisi vieraskirjaan ja maksaa käyntimaksu. 
  • Jos huomaat asiatonta toimintaa tai puutteita kämpällä, ota asia reilusti puheeksi. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan Vaakkoin isäntään Reijoon 040 8366 452 tai toimistolle.

Käyntimaksut ja vieraskirja

Kämpän käytöstä peritään käyntimaksu 3 € / henkilö, yöpymisestä 6 e / henkilö sisältäen saunan. Lisäksi erikseen varattavien saunavuorojen hinta on 10 € / vuoro.

Pikakäynti on maksuton, jos et käytä kämpän palveluja: saunaa, puita, kaasua, yms., muuten maksa yllä olevan hinnaston mukaan. Käyntimaksut maksetaan yhdistyksen tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05 (viestikenttään teksti ”käynti/saunamaksu”) tai MobilePay-sovelluksella.

Tarvitset kännykkääsi MobilePay-sovelluksen. Maksa saunamaksu MobilePay-lyhytnumerolla syöttämällä summa ja lähettämällä rahat 5-merkkiseen numeroon Helsingin Latu Vaakkoi 72203. Löydät maksuohjeet myös kämpältä.

Kirjoita nimesi, jäsennumerosi ja maksamasi summa maksuvihkoon, myös jos maksat MobilePaylla (merkitse summan perään MP).

Ajo-ohje kämpälle

Kämpän osoite on Kuikunläänintie 45, Espoo/Vihti. Vihdintien nro 120 varrella oleva pysäköintialue sorakuoppa on Vaakkoin ulkoilualueen yleinen parkkipaikka. Suosittelemme jättämään auton sorakuopan parkkiin, sillä kämpän piha on pieni ja Kuikunläänintien varteen ei saa pysäköidä. Pysäköintialueen infotaulun vierestä lähtee sinisin nauhoin merkattu polku eräkämpälle, matkaa on noin kilometri.

Avaimet

Kämpän avaimen saa puuvajan wc:n puoleisella seinällä olevasta koodilukosta. Huom! muuttunut paikka. Koodin saat toimistolta toimisto@helsinginlatu.fi p. 0400 926 964, yleensä sen saa varausvahvistuksen yhteydessä. Koodi vaihtuu viikoittain. Varaudu kertomaan jäsennumerosi ottaessasi yhteyttä, avainkoodin saavat vain jäsenet.

Muista ehdottomasti palauttaa avain samaan paikkaan heti ovien avaamisen jälkeen.

Saunavuorot

Päivitetty 17.1.2021

Maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin on mahdollista varata tunnin saunomisaika klo 12-22, saunamaksu on tällöin 10 euroa/vuoro. Varaus tehdään lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@helsinginlatu.fi ja varauksesta tulee kuittaus ja avainkoodi. Muista antaa jäsennumerosi varatessasi vuoroa.

Kävijät lämmittävät itse saunan ja kantavat puut ja vedet saunaan. Saunavuoroja ei ole mahdollista varata peräkkäisinä viikkoina. Jos jälkeesi ei tule ketään, vuoro tulee silti lopettaa ajallaan ja siivota sauna.

Huomaathan että saunalla ei ole sähkövaloa. Saunassa ei myöskään tule polttaa kynttilöitä, otathan oman otsalampun mukaan.

Muina päivinä ja aikoina kuin varausvuoroilla paikalla olijat sopivat saunavuoroista toiset huomioiden, ellei tällä sivulla ole toisin ilmoitettu. Saunaa voi lämmittää klo 12 alkaen iltaan klo 22 asti. Paikalla olevat sopivat keskenään saunavuoroista. Saunomisaika päättyy klo 22.00, jolloin saunan tulee olla tyhjä ja siivottu. 

Saunan avaimen löydät keittiöön mennessäsi ovenkarmin vierestä oikealla puolella. Maksathan käynti- ja saunamaksun mieluiten Mobilepaylla numeroon 72203 tai Helsingin Ladun ja Polun tilille Nordea FI96 1262 3000 1057 05 (viestikenttään teksti ”käynti/saunamaksu”)

Yöpyminen

Kämpällä voi yöpyä autiotupatyyliin, sisällä on laverit kahdessa kerroksessa, patjat ja tyynyt. Toistaiseksi yöpymisvuoro varataan toimistolta, vain yksi seurue kerrallaan. Huomioithan, että yöpymisvaraus ei tarkoita samaa kuin Vaakkoin vuokraus omaan käyttöön. Huomaathan myös, että tiettyinä päivinä on varattavat saunavuorot (varaa itsellesi myös saunavuoro). Yöpymisen voi varata vain yhdeksi yöksi kerrallaan ja samalle seurueelle kerran kuukaudessa. 

Yöpymiset varataan toimistolta, ilmoita haluamasi aika ja jäsennumerosi.

Sisätilat on varattu yöpymään tulleille klo 21.00-10.00, muutoin kämppä ja sauna ovat koko jäsenistön käytössä.

Kesäpäivystys

Kesällä pyrimme pitämään Vaakkoin avoimena jäsenille. Tätä varten viikonloppuisin on kämpällä päivystäjät, jotka avaavat ovet ja neuvovat kävijöitä kämpän omatoimikäytössä. Kiinnostaisiko sinua tulla päivystäjäksi jonakin kesäviikonloppuna? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä keväämmällä kun suunnittelemme kesän toimintaa. Voit jättää viestisi yhteystiedot-sivun lomakkeella

Koirat Vaakkoilla

Siististi käyttäytyvä koira voi tulla pihaan hihnassa. Jos paikalla on muita koiria tai pieniä lapsia, niin sitten tilannetta lukien. Nuotiopaikan ympäristö pidetään vapaana koirista, kämppään sisälle ei saa tuoda koiria. Tarpeet voi mennä tekemään pihan ulkopuolelle. Lintujen pesimäaika on myös syytä huomioida alkukesästä, sillä lintuja ei saa häiritä. Koirien uittaminen kämpän ranta-alueella tai laiturilta on kielletty.

Yksityistilaisuudet

Päärakennuksen ja saunan vuokraus vuorokaudeksi (24 h) 300 €. Tiloja voi varata yksityistilaisuuksiin vain 1.10. – 30.4. pois lukien uusi vuosi ja joulu sekä oman toimintamme kuten retkikurssien tai jaostojen varaukset.

Tiedustelut Matti Niemelä, toimisto(at)helsinginlatu.fi tai p. 0400 926 964. Vuokraamisella kerätään varoja kämpän ylläpitoon.

Kysyttävää? Isännät neuvovat ja opastavat sinua mielellään omatoimiseen oleiluun Vaakkoilla. 

Vaakkoin isännät:

Reijo Liimatainen p. 040 8366 452
Marja-Liisa Niiranen p. 050 583 3846
Toimisto / Matti Niemelä p. 0400 926 964

Vaakkoin ulkoilualue

Vaakkoi on erämainen metsäalue, jota rikkovat useat lammet ja kalliot. Vaakkoi kuuluu Nuuksion järviylängön alueeseen ja sijaisee Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolella. Alueelta löytyvät muun muassa kauniit järvet Väärä-Musta, Saaren Musta ja Iso Lehmälampi asuttamattomine rantoineen. Järvien rantakallioilta pääsee myös uimaan. Vaakkoi on ihanteellinen vaihtoehto omatoimiselle ja retkeilytaitoiselle ulkoilijalle. Ainut merkitty reitti alueella on Reitti 2000. Telttailu ja tulenteko alueella ei ole sallittua.

Kämmenlammen laavu

Kämmenlammen laavu sijaitsee n. 2 km Vaakkoin eräkämpältä pohjoiseen. Laavulla on nuotiopaikka, puuvarasto, puucee ja laituri. Laavulle mahtuu yöpymään 6 henkilöä ja se on vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytössä.

Ulkoilureitit

Vaakkoin alueella risteilee lukemattomia merkitsemättömiä polkuja, joita ulkoilija voi hyödyntää mielikuvituksensa ja taitojensa mukaan. Metsäisiä polkuja vaellellen löytyvät etelästä Karjakaivon ja idästä Luukkaan ulkoilualueet. Reitti 2000 on Helsingin Laaksosta lähtevä 110 km pitkä ulkoilureitti, joka kulkee kansallispuiston läpi. Reitti on merkitty sini-valkoisin nauhoin puihin. Reitti kulkee mm. Luukkaan ulkoilualueen kautta Vaakkoille ja sieltä edelleen Rinnekodin kautta Salmen ulkoilualueelle. Virkistyskalastus on sallittua Vaakkoin alueella, muista hankkia asianmukaiset kalastusluvat.

Jaa somessa: