Hyppää sisältöön

Hyvän mielen talviuintitapahtuma

Avoimet ovet -tapahtuma järjestettiin Rastilan talviuintipaikalla lauantaina 25.2.2023.

Aurinkoisena lauantai-iltapäivänä järjestetty maksuton talviuintikokeilu innosti mukaan niin kokeneita talviuimareita kuin ensikertalaisiakin. Muutaman tunnin aikana saunoissa ja avannossa kävi yhteensä noin 70 henkilöä. Myös muutamia lapsia uskaltautui avantoon vanhempiensa kanssa. Enemmistö tapahtumassa kävijöistä oli työikäisiä, paljon näkyi myös nuoria pariskuntia ja kaveriporukoita. Talviuinnista on viime vuosina tullut myös nuoremman polven suosittu harrastus. Ilmeisesti terveysvaikutukset ja aiheesta käyty julkinen keskustelu ovat lisänneet ihmisten kiinnostusta talviuintia kohtaan.

Tapahtuman kävijät toivoivat avoimia, kertamaksullisia saunavuoroja Rastilaan. Muutama kertoi käyvänsä uimassa lämmitetystä pukukopista käsin tai jopa ilman pukeutumiskoppia, sillä saunauinteja ei juurikaan järjestetä Helsingissä. Useimmat halusivat jatkaa talviuintiharrastusta vain saunan kautta. 

Kuva talviuinnin avoimista ovista 1
Iloinen talviuimari Aiza Albores vapaaehtoisten ohjaajien keskellä.

Turvallisuusvastaavana oli mahtava nähdä iloisia ilmeitä kaikkien kävijöiden kasvoilla. Ensikertalaisetkin uskaltautuivat reippaasti avannon kylmään syliin Helsingin Latu ja Polku ry:n talviuintiohjaajien turvallisessa ohjauksessa. Laiturilla oli aina vuorossa vähintään kaksi ohjaajaa muistuttelemassa oikeaoppisesta hengityksestä ja rentoutumisesta veteen mennessä. Ohjaajat toimivat myös hymy huulilla pyyhe- ja kylpytakkinaulakkoina sekä uimareiden kännyköillä kuvaajina. Moni halusi ikuistaa itsensä avannossa, kenties juuri sinne someen, viestien ”Minäkin kävin avannossa!”

Tapahtuma oli todella suosittu ja toivottavasti saamme jatkossakin toimia yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Rastila Campingin kanssa tarjoten kaikille halukkaille kylmiä kylpyjä ja kuumia löylyjä! 

Erityiskiitokset mahtavalle aktiivisista talviuimareista koostuvalle vapaaehtoisryhmälle, jotka olivat muistaneet pukeutua lämpimästi ja toimivat mallikkaasti yhdistyksen edustajina ohjaten ja kertoen kävijöille niin yhdistyksen toiminnasta kuin talviuinnin ilosanomasta! 

Tekstit ja kuvat: Minna Kuokka

Jaa somessa:

Lisää aihealueeseen liittyen

Jäsenpalvelut

Jäsenenämme pääset nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta ja yhdessäolosta, sekä runsaista jäseneduista. Samalla autat meitä järjestämään ulkoilutoimintaa ja edistämään sekä lasten että aikuisten luontosuhdetta ja hyvinvointia luonnossa.