Hyppää sisältöön

Kauniit sävelet soivat Matin laulelmaillassa 23.11.2023

Torstaina 23.11. Maunulan ulkoilumajan kahvila oli tupaten täynnä. Paikalle oli saapunut reilu kolmekymmentä musiikin ja yhteislaulun ystävää. Matin laulelmailta tarjosi kauniita lauluja ja lämmitä tunnelmaa marraskuun pimeyteen.

Laulelmaillan ensimmäinen puolikas oli varattu esityksille. Ensimmäisenä esiintymään pääsi Wiipurin Soitannollinen Kerho. Tämä perinteikäs kerho on perustettu jo vuonna 1929. Harmillisesti orkesterin pääsolisti Riku Salminen oli sairastunut, mutta kappaleet soivat yhtä kaikki kauniisti. Orkesteri esitti ensin pelkkien instrumenttien voimin kolme kappaletta. Tämän jälkeen mukaan saatiin laulaja Selja Räike. Selja Räike tulkitsi kaksi upeaa kappaletta orkesterin säestäessä. Erityisesti Lumiukko-elokuvasta tuttu Avaruus-laulu ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.

Wiipurin soitannollinen kerho esiintyy.

Orkesterin jälkeen esiintymislavalle asteli Slangikuoron erikoisryhmä Larus. Slangikuoron nimestä huolimatta, kuoro esiintyy, omien sanojen mukaan, kaikilla mahdollisilla kielillä. Larus esiintyikin illassa niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Esitysosuuden viimeisteli lauluiltojen vetäjän Matti Reittamon kitaran kanssa esittämä romanttinen kappale.

Illan toinen osuus keskittyi sitten enemmän yhteislauluun. Yhteislauluja laulettiin tutusti genrestä toiseen. Joukkoon mahtui niin tangoa, rakkauslauluja kuin iloisempiakin kappaleita. Kaikki lauletut laulut olivat kuitenkin monelle tuttuja sävelmiä, joten laulu raikui Maunulan illassa!

Laulelmailtaan oli saapunut tuvan täydeltä porukkaa.

Matin laulelmailta oli osa Helsingin Ladun ja Polun lauluiltoja, joita järjestetään Maunulan ulkoilumajalla. Lauluilloilla on pitkät perinteet ja niitä on järjestetty jo 80-luvulta lähtien. Tänä vuonna lauluiltoja järjestetään vielä kaksi: torstaina 30.11. klo 16-18 ja torstaina 14.12. klo 16-18. Lauluillat jatkuvat myös keväällä. Lauluillat ovat kaikille avoimia, lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoja lauluilloista löytyy yhdistyksen sivuilta https://helsinginlatu.fi/tapahtumat/.

Jaa somessa:

Lisää aihealueeseen liittyen

Jäsenpalvelut

Jäsenenämme pääset nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta ja yhdessäolosta, sekä runsaista jäseneduista. Samalla autat meitä järjestämään ulkoilutoimintaa ja edistämään sekä lasten että aikuisten luontosuhdetta ja hyvinvointia luonnossa.