Hyppää sisältöön

Helsingin Latu ja Polku ry etsii toiminnanjohtajan sijaista

Tule kehittämään Suomen suurinta ulkoiluyhdistystä! Etsimme yhdistykseemme toiminnanjohtajan sijaista vanhempainvapaan ajaksi.

Helsingin Latu ja Polku on ulkoilujärjestö Suomen Ladun suurin paikallisyhdistys ja perustettu vuonna 1940. Meillä on yli 8000 jäsentä ja toimintaa pyörittää palkattujen toiminnanjohtajan ja koordinaattorin lisäksi useampi kymmenen aktiivista vapaaehtoista. Viemme eteenpäin ulkoilun ilosanomaa ja järjestämme matalan kynnyksen ulkoilu- ja retkeilytoimintaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

Toiminnanjohtajan toimenkuva

Toiminnanjohtajana vastaat yhdistyksen hallinnosta, toimit yhdistyksellä työskentelevän koordinaattorin esihenkilönä ja koordinoit päivittäistä toimintaa. Työ sisältää mm. suunnittelu- ja kehittämistehtäviä, taloushallintoa, asiakaspalvelua ja eri toimintamuotojen sekä tapahtumien koordinointia. Olennainen osa tehtävää on vapaaehtoisten tukeminen ja vapaaehtoistoiminnan kehittäminen. Olet yhdistyksemme kasvot ja vapaaehtoistoimintamme “liima”. Sinut tunnetaan ja sinä tunnet ihmiset – niin yhdistyksen vapaaehtoiset kuin yhteistyökumppanitkin.

Toiminnanjohtajana teet töitä itsenäisesti, toki yhdessä hallituksen ja vapaaehtoisten kanssa. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, ja se vaatii joustavuutta sekä asioiden nopeaa omaksumista. 

Toiminnanjohtajana onnistut, kun

 • Osaat johtaa sekä toimintaa että ihmisiä
 • Kykenet johtamaan omaa työtäsi ja priorisoimaan tehtäviä omatoimisesti
 • Sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ja osaat innostaa vapaaehtoiset mukaan toimintaan
 • Sinulla on kokemusta yhdistyksen tai urheiluseuran johtamisesta ja talousasioista
 • Sinulla on omaa kokemusta ulkoilusta ja tunnet Suomen Ladun toimintaa
 • Arvostat palautetta ja haluat kehittää omaa osaamistasi
 • Hoidat tylsät rutiinihommat sujuvasti, mutta innostut myös kehittämään uutta
 • Heittäydyt rohkeasti uusiin tilanteisiin ja keksit ratkaisuja haasteisiin
 • Sinulla on ajantasaiset digitaidot

Tehtävässä on eduksi, jos

 • Sinulla on kokemusta vapaaehtoistyöstä
 • Sinulla on viestinnän osaamista
 • Pystyt kommunikoimaan tarvittaessa myös englanniksi ja/tai muilla kielillä
 • Tunnet pääkaupunkiseudun ulkoiluolosuhteita
 • Olet tottunut hoitamaan asioita kunnan virkamiesten kanssa

Mitä tarjoamme sinulle?

Toiminnanjohtajana pääset konkreettisesti edistämään kaupunkilaisten matalan kynnyksen ulkoilumahdollisuuksia. Tarjoamme reipashenkisen ulkoiluyhteisön lisäksi joustavat työajat, osittaisen etätyömahdollisuuden sekä kattavan työterveyshuollon. Saat myös hyvän perehdytyksen tehtävään ja tarvittaessa koulutusmahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseksi. 

Työehdot

Työsuhde on kokoaikainen ja määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus. Työt alkavat sopimuksen mukaan joulukuun alussa ja sijaisuus kestää ainakin marraskuun 2024 alkuun saakka. Tehtävässä noudatetaan Urheilujärjestöjen työehtosopimusta ja kolmen kuukauden koeaikaa. Työtehtävän palkkaus sijoittuu Urheilujärjestöjen työehtosopimuksen vaatimustasolle D. Tehtävässä tarvitset ainakin satunnaisesti omaa autoa. Toiminnanjohtajan työnkuva sisältää jonkin verran myös ilta- ja viikonlopputöitä. 

Hakeminen

Kiinnostuitko? Lähetä ansioluettelosi ja vapaamuotoinen hakemus palkkatoiveineen, jossa kerrot itsestäsi ja miksi olet kiinnostunut tehtävästä. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen laura.juga@helsinginlatu.fi viimeistään su 22.10.2023. Käymme hakemuksia läpi hakuaikana ja otamme yhteyttä kiinnostaviin henkilöihin jo aiemmin. Tehtävä täytetään heti, kun sopiva henkilö löytyy. Mikäli siis tunnistat itsesi ilmoituksesta, toimi mahdollisimman pian!

Lisätietoja tehtävästä antaa Helsingin Ladun ja Polun hallituksen puheenjohtaja Harri Jantunen (puh. 050 392 7610 tai harri.jantunen@helsinginlatu.fi) ja toiminnanjohtaja Laura Juga (puh. 044 535 5395 tai laura.juga@helsinginlatu.fi).

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien ja eri taustoista tulevia henkilöitä. 

Jaa somessa:

Lisää aihealueeseen liittyen

Jäsenpalvelut

Jäsenenämme pääset nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta ja yhdessäolosta, sekä runsaista jäseneduista. Samalla autat meitä järjestämään ulkoilutoimintaa ja edistämään sekä lasten että aikuisten luontosuhdetta ja hyvinvointia luonnossa.